当前位置: 发现  >  BBC英语小测验  > 正文

英语小测验

小测验 — 常见的英语后缀

英语中的 “后缀”(suffixes)指位于词尾、用来修饰词根的字母搭配。比如:-ness、-al、-ity、-age。后缀通常用来表示一个词语的词性。例如,名词 “brightness” 的意思是 “明亮、亮度”,它由表示事物特质或状态的后缀 “-ness” 与形容词 “bright” 组合而成,所以 “brightness” 指 “物体发亮的特质或状态”。做下面八道题,测一测你对常见英语后缀的了解程度。

1. The writer wrote a very critic _______ article about the food industry.

a) -ify

b) -ment

c) -al

d) -ness

2. We class _______ films in terms of their different genres.

a) -al

b) -ship

c) -age

d) -ify

3. Livia is doing an intern _______ with a famous fashion brand.

a) -ment

b) -ship

c) -al

d) -ity

4. I didn’t buy the car because the mile _______ was far too high for a car that new.

a) -age

b) -ness

c) -ship

d) -ment

5. The teacher said he had done well in most subjects, but that his main area of weak _______ was maths.

a) -ship

b) -ity

c) -age

d) -ness

6. The topic of equal _______ is very popular today.

a) -ify

b) -ity

c) -ness

d) -ment

7. When she saw her exam results her eyes lit up in amaze _______.

a) -ness

b) -ity

c) -ment

d) -age

8. Real _______ was an artistic movement that emerged in Europe in the mid-nineteenth century.

a) -ism

b) -ness

c) -ment

d) -age

答案

1) c, 2) d, 3) b, 4) a, 5) d, 6) b, 7) c, 8) a.


热门推荐 换一换

市场合作联系

联系人靳华
电话010-62927777-6236
QQ24809762
E-mailjinhua#wps.cn / jinhua#kingsoft.com

广告合作联系

联系人蔡先生
电话0756-3335688-2616
QQ785649026
E-mailcailong@kingsoft.com